Случаи на лаймска болест и туларемия са регистрирани в Плевен

06.10.2014 14:06

6.10.laimska

През миналата седмица в отдел ПЕК на РЗИ – Плевен са регистрирани общо 14 заболявания, срещу 11 за предходната седмица, информират оттам. От групата на чревните инфекции са съобщени 6 случая, срещу 3 за предходната седмица. По нозологични единици и населени места те се разпределят както следва: 1 вирусен хепатит (неопределен тип) – в Плевен; 1 салмонелоза – в Брестовец; 1 шигелоза – в Плевен и 3 ентероколита – по 1 в Плевен, Дисевица и Божурица. От групата на капковите инфекции са съобщени 6 случая, срещу 6 за предходната седмица. По нозологични единици и населени места те се разпределят както следва: 2 скарлатини – по 1 в Плевен и Долна Митрополия и 4 варицели – 2 в Белене и по 1 в Плевен и Гулянци.
От групата на трансмисивните инфекции са регистрирани 2 случая срещу 1 за предходната седмица. По нозологични единици и населени места те се разпределят както следва: 1 лаймска борелиоза и 1 туларемия – в Плевен. От групата на невроинфекциите няма регистрирани случаи, срещу 1 случай за предходната седмица.
Заболеваемостта от грип и остри респираторни заболявания през периода през миналата седмица за Плевен е 77,59 %00, срещу 71,85 %00 за предходната седмица, като нивото на заболеваемостта за областния град е в обичайните за сезона граници.
За периода през кабинета за анонимно и безплатно консултиране и изследване за СПИН са преминали общо 33 лица (19 първични и 14 вторични) срещу 31 лица (9 първични и 12 вторични) за предходния период.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: