Канят плевенските ученици в конкурс-рецитал по поезията на Никола Ракитин, Цветан Спасов и Иван Радоев

04.10.2014 11:32

4.10.saglasie

На 29 октомври от 15 ч. в НЧ „Съгласие 1869“ ще се проведе конкурс-рецитал за ученици по поезията на Никола Ракитин, Цветан Спасов и Иван Радоев, информират оттам. Конкурсът е част от проект „145 години читалище „Съгласие 1869”, финансиран със съдействието на Община Плевен. Участниците изпълняват стихове на Никола Ракитин, Цветан Спасов и Иван Радоев, чиито имена са тясно свързани с историята на читалището и Плевенския регион.
Рецитаторите са разделени в две възрастови групи: ученици V-VIII клас и ученици IX-XII клас. Всеки от тях участва с 1 до 3 изпълнения по избор на автор и произведение. Времетраенето на едно изпълнение е до 5 минути. Тричленно жури с участието на професионални актьори определя носителите на І-ва, ІІ-ра и ІІІ-та награда в двете възрастови групи, както и поощрителни награди. Наградният фонд и грамоти за участие за двете възрастови групи са подсигурени от Община Плевен и НЧ „Съгласие 1869”.
Учениците, желаещи да участват, могат да подадат заявка до 27 октомври на адрес: Плевен, пл. ”Възраждане” № 7, ет.ІІ или на e-mail: [email protected]. Заявката за участие съдържа следната информация: трите имена; училище, клас; автор, заглавие на избраното произведение и времетраене на изпълнението. За справки: тел.: 064/82 42 42; e-mail: [email protected].

#тагове:

НАЙ-НОВИ: