Меглена Кунева бе в Плевен, за да подкрепи Найден Зеленогорски и кандидатите за народни представители от Реформаторския блок

27.09.2014 11:44

В следващите години бих могла да направя така, че България да постигне стабилност на банковата си система през подкрепата на Европейския съюз. България трябва да влезе в Шенген и да започне подготовка за влизане в еврозоната, да стане част от Европейския банков съюз и надзора. Това е много важно за стабилността на държавата и знам как да го постигнем. Това каза вчера в Плевен на среща с избиратели Меглена Кунева. Лидерът на „Движение България на гражданите“ бе тук, за да подкрепи водача на листата Найден Зеленогорски и кандидатите за народни представители от Реформаторския блок в 15 МИР Плевен.

rb9
Мога да направя така, че да имаме успешно българско председателство на Европейския съюз през 2018 г., добави Кунева и определи като ключово важно България да се подготви за това и да се докаже като надежден партньор. Това са важни приоритети за Реформаторския блок и те ще обединят нацията, вместо да я разделят, каза още Кунева.

rb1
По думите й, България може да е нормална държава и да разчита на ЕС като свой „коалиционен партньор“. Дори новите наказателни процедури, обявени вчера от страна на ЕК, имат функцията да връщат нормалния дневен ред у нас. Такъв е случаят с нарушението на изискванията за качеството на питейната вода, което България прави и затова ще търпи санкции, добави Кунева. Вместо обаче това да е първа грижа на нашата държава, се оказва първа грижа на европейските органи, коментира още тя. Кунева подчерта, че също през европейска директива – тази за гарантиране на влоговете в банките, гласувана по времето на нейния мандат като комисар, малките вложители в КТБ имат шанса да получат сумите си и това е гарантирано тяхно право.
Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: