На Света Богородица кръстили първото българско „HIFU“ бебе, родено в Плевен

25.09.2014 14:36

25.09.izpisvane1

Първото българско „HIFU“ бебе, което се роди в плевенската болница „Света Марина“, бе изписано днес по обед, като проявата бе съпътствана от огромен медиен интерес. Както писахме, малката Мария тежи 3,08 кг, дълга е 51 см и е дългоочаквано първо дете на щастливите родители – Иванка и Ивайло Алипиеви от София.

25.09.izpisvane2
Ваня Алипиева благодари през сълзи от радост на целия екип на клиниката, споделяйки, че и тя, и бебето се чувстват добре. Младата родилка каза, че е научила за плевенската клиника от своя приятелка, като и за миг не се е замислила да се подложи на този тип процедура. Не е болезнено и няма никакъв период на възстановяване – на другия ден станах и си тръгнах, все едно нищо не са ми правили, разказа тя. Колкото до това на кого е кръстена малката Мария, Ваня сподели, че двамата със съпруга й са решили момиченцето да носи името на Света Богородица. Бащата Ивайло пък не скри, че семейството, което е заедно от три години, планира да има и още едно дете.

25.09.izpisvane3
Малката Мария се е родила под грижите на проф. Григор Горчев и доц. Светлозар Стойков, а по време на бременността Иванка е била наблюдавана от д-р Добромир Димитров и д-р Добринка Гинчева (на снимката долу).

25.09.izpisvane4

#тагове:

НАЙ-НОВИ: