Станишев в Плевен: Коалиция след изборите – да, но не и с ДПС

21.09.2014 17:07

21.09.stanishev1

Тази предизборна кампания е доста необичайна – хората са изморени и обезверени от тези 25 години, в които пробваха какво ли не и затова е важно БСП ясно да заявява своите три водещи каузи. Това каза при посещението си днес в Плевен председателят на Партията на европейските социалисти, Сергей Станишев. Той бе посрещнат пред хотел „Ростов“ с красив букет червени рози от част от кандидатите в плевенската листа на „БСП – лява България“.

21.09.stanishev2
Станишев отбеляза, че първата кауза пред социалистите е да не допуснат отново репресиите, газенето и рекетирането на малкия и средния бизнес, които се случиха през 2009-2013 г. „Второто важно нещо за хората е развитието на икономиката и разкриването на нови работни места. През последната година бизнес климатът се нормализира, икономиката се съживи и бяха създадени 50 000 нови работни места. Именно това е и нещото, което ще продължим да правим, като политическа сила“, отбеляза лидерът на ПЕС. Като трета кауза на БСП той посочи справедливостта. „От първия ден работа на правителството, което БСП подкрепи, социалната справедливост, грижата за по-слабите, за майките с деца, за хората с увреждания и за възрастните, бе изведена на преден план. Ние направихме редица важни стъпки в тази посока, с конкретни резултати. Те може да не са важни за хората по жълтите павета в София, но за всеки, на когото държавата е помогнала, имат значение“, заяви Сергей Станишев, допълвайки, че трябва да има силна държава, която да си върши работата.

21.09.stanishev3
Като пример той посочи стабилизирането на енергетиката и задържането на цените на тока, изтъквайки, че това може да се случи, само ако не се подаваш на рекета и натиска на огромните корпоративни интереси. Всички сме наясно, че проблемите на НЕК произтичат от това, че по времето на ГЕРБ 1000 мегавата възобновяеми източници бяха пуснати за една година и това изцяло дебалансира енергийната ни система, подчерта Станишев. Сега има нова политика – тази на служебното правителство, която е изцяло във фарватера на ГЕРБ и ето, че от октомври чакаме 10% увеличение на тока, добави той.

21.09.stanishev4
На въпрос с кого би управлявала БСП след изборите, председателят на Партията на европейските социалисти припомни, че вече два пъти столетницата управлява заедно с ДПС, като по думите му е платила висока политическа цена за това. „Затова БСП има ясна позиция, че този път не бива да прави коалиция с ДПС. Не по-малко категорична е позицията ни и затова, че ако се прави коалиция с когото и да било, трябва да има ясно разписани споразумения, гарантиращи реализацията на нашите политики. А правителството на Орешарски не можа да продължи именно защото нашите партньори отказаха точно и ясно разпределение на правата на всеки“, каза още Сергей Станишев.
Купуването и продаването на гласове е престъпление!

21.09.stanishev5

 

21.09.stanishev6

#тагове:

НАЙ-НОВИ: