Дежа вю: Пак представиха Лауреатските дни в София преди Плевен

12.09.2014 18:44

12.09.laureatski

Пресконференция по повoд предстоящия XXIX международен музикален фестивал Лауреатски дни „Катя Попова“, домакин на който е Плевен, се е състояла днес в… София, научаваме от сайта на Българската телеграфна агенция. На пръв поглед звучи странно как едно събитие, което се провежда в нашия град, се анонсира официално в столицата. По-паметливите, обаче, помнят, че това не е прецедент и се случва за втори път – през 2012-а пресконференцията отново се проведе в БТА в София, а няколко дни по-късно организаторът на музикалния форум Мартин Кърнолски, който е ангажиран и тази година с фестивала, и ръководството на Община Плевен разказаха за нея пред плевенските медии. До старта на мащабния форум, който ще се проведе от 23 до 26 септември, почти не остана време, а разгласа за него в града липсва. Е, затова пък националните медии вече знаят, макар че едва ли ще бъдат в Плевен по време на фестивала.
В срещата със столичните медии днес участваха Мартин Кърнолски и главният диригент на Плевенската филхармония, Деян Павлов. Кърнолски отбеляза, че се надява да се получи един истински празник не само за публиката, а и за изпълнителите и… Общината и кмета на Плевен, допълвайки, че разчита на подкрепата и на медиите. Вероятно имайки предвид колегите от националните вестници, сайтове, радиа… Малко по-късно по време на пресконференцията, като че ли между другото, стана ясно, че все пак ще има среща и с местните медии, която ще се проведе на 18 септември.
По любопитен начин избраният за организатор на фестивала отговори на въпрос на колега каква е идеята за развитие на фестивала занапред. „За съжаление, не е в нашата власт да променяме статута на фестивала. Ние кандидатстваме за изпълнителни продуценти и подаваме документи наравно с всички останали кандидати. Това е воля на Общинския съвет в Плевен, която ние трябва да изпълним. Имайте предвид, че там решенията се вземат много трудно, защото са много хора. Освен това, те не са специалисти – болшинството от тях нямат нищо общо с културата. Там са икономисти, юристи… Така че е много трудно ние да прокараме и реализираме идея за промяна. А и няма гаранция, че пак ще спечелим конкурса за изпълнителен продуцент“, отбеляза Мартин Кърнолски.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: