Баскетболният „Спартак“ ще търси още един център

04.09.2014 18:55

4.09.basket1

Две нови момчета тренират с баскетболния тим на „Спартак“ (Плевен) от вторник, научи „Плевен за Плевен“ от старши-треньора на отбора, Илия Станков. Това са Данаил Христов, който през миналия сезон е защитавал цветовете на „Чавдар“ (Троян) и Денис Титов, който идва от „Берое“. По думите на Станков, един от двамата ще отпадне от състава на плевенчани, като яснота за това ще има утре. Ще търсим още един център, за да сме по-сигурни и спокойни – да чукаме на дърво да няма контузии, но знаете, че никой не е застрахован, сподели треньорът на „Спартак“. По думите му, на тази позиция отборът трудно ще намери българин и не е изключено да се прибегне до услугите на сърбин. Въпросът е да преценим дали ще можем да си го позволим финансово, тъй като знаете, че изискванията на чужденците са по-високи, допълни треньорът.

4.09.basket2
Колкото до другите нови попълнения – близнаците Тодор и Милен Захариеви и Антонио Илиев, Илия Станков заяви, че и тримата остават в отбора. Поне засега имам доста добри впечатления от тях, като от формата им личи, че са тренирали през лятото, посочи бившият състезател на спартаклии. Тимът още няма уговорени контроли, като по думите на Станков причината е, че повечето от състезателите не са влезли в оптимална форма. Една контрола на този етап от подготовката би ни изиграла лоша шега от гледна точка на контузии, а и самият аз няма да получа ясна представа за състава, обясни той.

4.09.basket3
Както писахме, в понеделник ще бъде изтеглен жребият за новото първенство в НБЛ, като Илия Станков си пожела поне в първите кръгове „Спартак“ да срещне отбори от своя ранг. Голямото ми желание е да тръгнем с победа, за да получат и новите момчета по-голямо самочувствие, сподели той.

4.09.basket4

#тагове:

НАЙ-НОВИ: