След ИАРА искат да махат Майдън Сакаджиев и от ОбС – Никопол

21.08.2014 11:56

21.08.nikopol

Оставката на председателя на Общински съвет – Никопол, Майдън Сакаджиев, са поискали група старейшини от местния парламент в дунавския град. Това сподели председателят на групата на ГЕРБ в ОбС – Никопол, Красимир Халов, само ден след освобождаването на Сакаджиев като шеф на ИАРА. Искането е подписано от девет човека от различни групи, които са поискали провеждането на извънредна сесия по този повод. Сред посочените мотиви са „системното несправяне на Майдън Сакаджиев със задълженията му от началото на мандата досега“, а именно – фактът, че не дава думата на съветници от опозицията и създава изкуствено напрежение при водене на заседанията.
Според деветимата съветници, излъчванията на заседанията на ОбС по кабелната телевизия са силно цензурирани. След сесия кметът на Общината, председателят на ОбС и операторът от телевизията два дни си играят на „спри, върни, отрежи, пусни“, заяви Халов, допълвайки, че така се влияе на общественото мнение.
По думите на председателя на групата съветници от ГЕРБ в Никопол, след входирането на искането, негови колеги от партията са били системно тормозени по телефона. Защо нямат смелостта и достойнството да ме потърсят, като председател на група, да седнем и говорим, чуди се Красимир Халов.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: