Нова престижна изява на Плевенски Обществен Фонд – Читалища

17.08.2014 13:48

На 12 август, обявен от ООН за Международен ден на младежта, Българската асоциация на работодателите в областта на културата (БАРОК), съвместно с Министерството на културата, Министерството на образованието и науката и Граждански институт, организира II-ра Национална конференция за достъпа на младите хора до култура. Тя се проведе в София, Хотел „Шератон“, зала „Роял“, с участието на над 120 представители на Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, общини, културни и образователни институции и организации.

dani1
По време на конференцията бяха връчени за първи път годишните награди „ПроКултура“ за принос към разширяването на достъпа на младите хора до култура, учредени от БАРОК и Граждански институт в следните категории: Категория „Държавен културен институт“, Категория „Общински културен институт“, Категория „Културна организация“,
Категория „Община“, Категория „Образователна организация“ , Категория „Гражданска организация“ , Категория „Медии“.
Наградата в категория „Гражданска организация“ беше връчена на Искра Цанкова – секретар на Народно читалище „Борба“, гр. Кнежа, за седмото издание на Международния фестивал на изкуствата „Звезден прах“.

dani3

Член на седемчленното жури беше младата актриса Марта Александрова – председател на Сдружение „Младежко бюро за социални услуги и граждански инициативи“, гр. Плевен.

dani2

В хода на конференцията, актьорът Дамян Минков – председател на Фондация АРТИСТ, София представи проекта „Следвай мечтата си“, финансиран от ОП РЧР и изпълняван от Плевенски Обществен Фонд – Читалища, в качеството си на негов консултант.
Презентация на тема: “Иновативни театрални подходи за личностно развитие“ представи изпълнителният директор на Фонда – Даниела Димитрова. В гореща дискусия беше обсъдена Пътната карта за достъпна на младите хора до култура, представена от Христо Христозов – изпълнителен директор на Граждански институт, София.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: