Две циганки пребиха и ограбиха таксиджийка край Опанец

15.08.2014 10:43

15.08.grabej

На 28 юни в 01 РПУ – Плевен е регистриран грабеж, сигналът за който е постъпил в 17.33 часа през „Национален център 112“ от С. Б.П. от Плевен. Дамата алармирала, че около 17.20 часа в района на автобусната спирка по пътя село Опанец „Старо село“ към Долна Митрополия две неустановени лица – жени от ромски произход, чрез употреба на физическа сила (удари по лицето и душене) отнели от владението й паричната сума около 30 лева и двата и лични мобилни телефона „Нокиа“ с активни сим карти.
Нападателките се отправили по стъпалата, нагоре от пътя към циганската махала. В последствие е изяснено, че нападението е извършено в управлявания от С.Б.П. таксиметров лек автомобил „Дачия „Сандеро“, който бил нает от извършителките на грабежа от пиацата пред комплекс „Мания Тауър“.
По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 198 от НК с наблюдаващ прокурор Диана Илиева. В резултат на проведените о оперативно издирвателни мероприятия е придобита информация за конкретни лица, ползватели на двата инкриминирани апарата. В тази насока са проведени конкретни мероприятия и установено, че извършители на нападението и последвалия грабеж са сестрите Г.Ф.А. живуща в Суворово, област Варна – криминално проявена, регистрирана като извършител по 7 заявителски материала за деяния по чл. 194 и чл. 129 от НК, осъждана и З.Ф.А. от Опанец – криминално проявена, регистрирана като извършител по 2 броя заявителски материала за деяния по чл. 194 от НК, осъждана. Двата клетъчни апарата са открити и процесуално приобщени към материалите по разследването като предстои да бъдат върнати на собственичката. Предвиденото от закона наказание е лишаване от свобода от 3 до 10 години.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: