И Зеленогорски сред кандидатите за лидер на Реформаторския блок?

14.08.2014 9:40

14.08.rb

Трима ще се включат в надпреварата за председател на Реформаторския блок, съобщава „24 часа“. Лидерът на ДСБ Радан Кънев заяви официално, че иска да поведе съюза, след като преди дни част от Гражданския съвет разпространи подписка в негова подкрепа.
В надпреварата се включва и шефът на СДС Божидар Лукарски, който вече е номиниран от НИС на партията. Третият почти сигурно ще е бившият син кмет на Плевен – Найден Зеленогорски, който сега е дясната ръка на Меглена Кунева в ДБГ. Дали и той ще се бори за поста, ще стане ясно във вторник. За тогава е насрочено заседание на Изпълнителния съвет на „Движение България на гражданите“, който вероятно ще издигне Зеленогорски.
Съюзният конгрес на Реформаторския блок, на който ще се избере председател, ще е на 13 септември. Около 1000 ще са делегатите в НДК от цялата страна, решили десните. Две седмици преди това разширено заседание на Гражданския съвет на блока ще одобри листите за изборите на 5 октомври. Вече е постигната принципна договореност между партньорите СДС, ДСБ и ДБГ да получат по един водач в София. Още не е решено обаче разпределението на трите избирателни района.
Снимка: архив „Плевен за Плевен“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: