Партиите се споразумяха за състава на РИК – Плевен

10.08.2014 12:11

10.08.rik1

Представителите на политическите партии от Плевенска област се споразумяха за състава на РИК за 15 МИР за предстоящите на 5 октомври избори за народни представители. На проведеното при областния управител заседание днес присъстваха представители на ГЕРБ, „Коалиция за България”, ДПС, „Атака”, Реформаторския блок и ”България без цензура“, ВМРО-БНД, Земеделски народен съюз, Движение ”Гергьовден”. Областният управител Илиян Йончев припомни разпределението на квотите на партиите и коалициите в РИК, както и законовите изисквания ръководството да не е от представители на една политическа сила.

10.08.rik2
Участниците в консултациите се обединиха около предложението председател на РИК за 15 МИР да е представител на „Коалиция за България”, секретарят да е от ГЕРБ, заместник-председателите да са представители на ДПС и „Атака”.
Изпратеното до ЦИК предложение за състава на РИК – Плевен е в състав председател: Боряна Предолова, заместник председатели: Василка Митева и Николина Добрева, секретар: Татяна Георгиева, както и 11 членове, допълнени от 6 резервни имена. Съставеният протокол бе подписан от представителите на политическите сили. Той ще бъде предоставен в законовия срок на ЦИК.

10.08.rik3

 

10.08.rik4

 

10.08.rik5

#тагове:

НАЙ-НОВИ: