Зеленогорски: По-добре в опозиция, отколкото в неясна коалиция

08.08.2014 14:32

8.08.zelenogorski

Няколко може да бъдат кандидатите за лидери на Реформаторския блок, предположи Найден Зеленогорски от Движение „България на гражданите“. Той отхвърли твърденията, че партията му води тайни преговори с Бойко Борисов и подчерта, че и той самият, и Меглена Кунева са получавали „коварни и нечестни удари“ от ГЕРБ. Един от тях бил на изборите през 2011 г., когато от партията на Борисов, по думите му, са фалшифицирали резултатите от кметските избори в Плевен.
Знам и колко сложни бяха отношенията между ГЕРБ и Синята коалиция, добави още той и съобщи, че тогава външни фактори се намесили в СДС, заради което той напуснал формацията. Сегашната ситуация Зеленогорски определи като „дежа вю“.
Той беше категоричен, че и петте партии в Реформаторския блок са препотвърдили участието си във формированието. Блокът ще се бори за максимален резултат на изборите. За коалиция може да се говори след това, категоричен беше още Зеленогорски. Следва да се види дали ще може да се състави общо управление на принципна основа в център – дясно. Политикът обобщи, че може да се окаже, че ще е по-добре реформаторите да останат в опозиция, отколкото да са в неясна коалиция.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: