„Спартак“ писа четворка на „Левски“

06.08.2014 21:11

6.08.spartak

Спартак (Плевен) се наложи с 4:0 над гостуващия Левски 2007 в петия си контролен мач от началото на лятната подготовка. Това информира plevensport.eu. Победата в днешния мач не дойде толкова лесно, като футболистите от Левски се държаха доста добре почти през цялото първо полувреме и отблъскваха с общи усилия набезите на играчите на Спартак. В гостуващия тим направиха впечатления с добрите си прояви ветеранът Светослав Бърканичков, както и вратарят Иван Георгиев, който феновете помнят с изявите му в другия плевенски отбор „Белите орли“. Все пак до почивката домакините успяха да стигнат до гол, като в 37-ата минута Васил Шопов получи хубава топка зад гърба на защитниците на Левски 2007 и майсторски копна топката и прехвърли Георгиев за 1:0.
В първите 45 минути темпото беше доста приспивно, като „синьо-белите“ владееха повече топката и се опитваха да пробият отбраната на гостите с атаки по двата фланга, където действаха Георги Цеков и Любомир Иванов. Пропуски пред вратата на Левски 2007 направиха Цеков, на два пъти, и Любомир Тодоров.
След подновяване на играта спартаковци продължиха да натискат и да търсят удвояване на резултата, но така и не успяваха да преодолеят отлично игралият в тази среща Иван Георгиев. Вратарят на гостите парира с вещина удари на Васил Шопов, Антони Иванов, Любчо Тодоров и Любчо Иванов и не позволи на нападателите на Спартак да вкарат повторно. В тези минути Бойко Цветков пусна в игра по десния фланг Венцислав Миленов, който разнообрази атаката на домакините. Така закономерно се стигна до ново попадение във вратата на Левски 2007. Именно влезлият като резерва Миленов успя да отбележи в 79-ата минута, след хубава атака и пас на Любомир Тодоров – 2:0.
До края футболистите на гостуващия тим видимо се измориха, намалиха темпото и логично в последните две минути на двубоя паднаха нови два гола в тяхната врата. Първо в 89-ата минута резервният централен бранител Васил Михайлов вкара за 3:0, а минута след това Венци Миленов мушна втория си гол в мача за крайното 4:0.
Снимка: архив „Плевен за Плевен“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: