Плевенските военни правят полева кухня в Мизия

05.08.2014 13:46

5.08.miziq1

Военнослужещи от военно формирование 42800 – Плевен продължават и днес участието си в спасителните дейности в Мизия. Командир на модулното формирование е подполковник Пламен Горанов. През изминалото денонощие 16 военнослужещи с автомобилна техника Уаз – 469 и Мерцедес „Зетрос” изпълняваха задачи по претърсване, издирване и евакуация на пострадали и бедстващи хора в наводнените квартали. С помощта на 4 лодки и високопроходима техника пострадалите са транспортирани до безопасни места. В квартала, който най- много е залят с вода, са върнати по домовете 45 човека за да си вземат медикаментите от първа необходимост и личните документи, които са останали там.
Военнослужещите са претърсили два квартала в града и съвместно с органите за пожарна безопасност и защита на населението са евакуират пострадалите граждани. Днес ще продължат дейностите по претърсване и евакуация на пострадали от останалите квартали в Мизия.

5.08.miziq2
Подготвя се развръщане на пункт за топла храна от военно формирование 42800 – Плевен. Ще бъдат командировани в Мизия трима военнослужещи – готвачи и 12 военнослужещи – работна група. Ще има полева кухня ПК – 300 два броя и полева кухня ПК – 150 един брой. За обслужване на населението ще има агрегат и водоноска. За храненето на населението ще бъдат разпънати три броя палатки (УМЕ), големи маси 12 броя, малки маси 4 броя и 60 броя походни столчета. В подготовката за храненето на населението ще участват четири броя товарни автомобили и един брой УАЗ – 452. Действията на модулното формирование се ръководи от заместник-командира на 61-ва механизирана бригада полковник Христо Андреев.

5.08.miziq3

5.08.miziq4

#тагове:

НАЙ-НОВИ: