Обявиха конкурс за шеф на Панорамата

04.08.2014 9:22

4.08.vim

Конкурс за длъжността директор на Дирекция „Военноисторически музеи“ обяви на интернет страницата си Община Плевен. Сред изискванията за позицията са посочени висше образование, образователно-квалификационна степен магистър в професионално направление история и археология и трудов стаж 3 години по специалността. Кандидатите трябва да притежават организационни умения, комуникативност, способност за работа в екип, адаптивност. Като предимство се считат присъдени научни степени и звания, опит в областта на музейното дело и опазване на културното наследство, участие в разработването и реализирането на програми и проекти, чуждоезикова подготовка и компютърна грамотност.
Конкурсът ще се проведе със защита на концепция за дейността и развитието на Дирекция „Военноисторически музеи” – Плевен за период от пет години, като първата от тях трябва да е подробно разработена, а също така ще включва събеседване с кандидатите. Концепцията трябва да съдържа: анализ и оценка на състоянието на музея; основни проблеми на функционирането му; тенденции и възможности за развитието на музея, като културен и научен институт и мястото му в музейната мрежа; определяне на целите, приоритетните области, очакваните резултати в управлението, финансирането, структурата и организацията на дейността на музея, пътищата за постигането им; мерки за реализиране на конкретни проекти по комплектуването, опазването и представянето на музейните фондове, научно-изследователската, образователната и популяризаторската дейност на музея; етапи за реализация на концепцията.
Документите се подават лично или чрез пълномощник в Центъра за административно обслужване на граждани при Община Плевен, пл. “Възраждане” №4 в едномесечен срок от датата на публикуване на обявата.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: