От ВиК и ЧЕЗ се жалваха плевенчани пред експерти на ДКЕВР

25.07.2014 14:29

25.07.dkevr

Приемен ден на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) се проведе днес в Областна администрация – Плевен. Инициативата е част от пакет от мерки, предприети от Комисията, които имат за цел подобряване на работата с жалбоподателите, а нашата област бе деветата, в която експерти от комисията се срещат с граждани. На въпросите на плевенчани отговаряха Илиян Христов, Еленко Божков и Илиян Илиев, които след приемната споделиха пред медиите, че в инициативата са се включили над 20 граждани.
По думите на Илиян Христов, казусите, поставени от хората в различните области, са почти идентични. Проблемите в сектор „Енергетика“ са основно некачествено напрежение, чести спирания на тока, несъгласие с размера на сметките, както и липса на констативен протокол при подмяна на електромер. При топлофикациите и ВиК-дружествата проблемът основно е общото разпределение, докато в сектор „Газ“ жалби на този етап почти няма.
Еленко Божков сподели, че въпросите на плевенчани са били свързани главно с ВиК и ЧЕЗ, докато нито един човек не се е жалвал от „Топлофикация“. Сред по-интересните сигнали той открои такъв от зам.-кмета на Община Пордим, касаещ се за изгорял трансформатор с неизвестен собственик. Същият е бил заменен от „ЧЕЗ Разпределение“ с нов трансформатор, като за това дружеството е предявило претенции за наем, който Общината да му заплаща. От трансформатора се захранват кухнята на Социалния патронаж, както и други абонати, а практиката в подобни случаи е да не се заплаща, защото наемът не може да се разпредели, обясни Божков.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: