Приемът в Спортното върви незадоволително. Причините, според директора!

19.07.2014 10:36

Приемът тази година в Спортното училище в Плевен върви незадоволително, това коментира пред журналисти директорът Петър Георгиев. Той отчете това като една, за съжаление, обща тенденция за професионалните училища.

sport2

Причините, според него, са комплексни, но главната е липсата на обединени усилия и обща стратегия за работа. Като пример, дългогодишният спортен специалист и администратор посочи, че тази година от 19 групи с 685 ученика в Училищната спортна школа в Плевен /звено на 100% общинска издръжка/ нито един не е кандидатствал за прием в Спортното училище в града. Това, според него, не е прецедент, а се случва за поредна година.

sport1
106 ученика, разпределени в 4 паралелки, предвижда тази година държавният план-прием за училището, като надеждата на директора е да няма върнат и разочарован кандидат, дори ако трябва да функционират маломерни паралелки. Иначе, освен че приключва обновяването на сградата, по спечелени от Спортното проекти, ще бъде подменена изцяло подовата настилка в класните стаи и учебните кабинети, както и цялостното оборудване – бюра, столове, легла и матраци за общежитието, което разполага с 80 места.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: