Енергоефективни мерки на сградата на ЧЕЗ в Плевен донесоха на компанията специално удостоверение

14.07.2014 17:59

14.07.cez

„ЧЕЗ Електро България” АД стана първият търговец с електроенергия в България, който получи от Агенцията за устойчиво енергийно развитие (АУЕР) Удостоверение за енергийни спестявания, съобщиха от пресцентъра на компанията. Удостоверението бе връчено на Зорница Йорданова, директор „Маркетинг и подпомагане на продажбите“ в „ЧЕЗ Електро България“ АД от изпълнителния директор на АУЕР инж. Ивайло Алексиев.
Удостоверението се дава за изпълнение на индивидуалните цели и постигнати енергийни спестявания в резултат на изпълнени енергоефективни мерки на сградата на ЧЕЗ в Плевен на ул. „Дойран“ 73. Постигнатото енергийно спестяване е оценено чрез извършено обследване на сградата и е в размер на 95,03 MWh/год., а спестените емисии въглероден диоксид са 23,47 t.
Във връзка с изпълнение на задълженията си като страна-член на Европейския съюз Република България е поела ангажимент за намаляване на крайното енергийно потребление. В Закона за енергийна ефективност са определени задължени лица, на които са поставени индивидуални цели за енергийни спестявания. „ЧЕЗ Електро България” АД, като търговец с електроенергия е едно от тях и трябва да постигне енергийни спестявания за периода 2011–2016 г. в размер на 644 GWh.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: