Връстници обучаваха връстници на лидерство и екипност

06.07.2014 15:48

6.07.ecobaycal1

Днес приключи четиридневното обучение на Сдружение „Еко Байкал“, в което връстници обучаваха свои връстници на екипност, лидерство, комуникационни умения, провеждане на медийни кампании и доброволчество. Както сподели председателят на Сдружението, Албена Трифонова, обучението е заключителен етап от проект „Дунавци сбъдват мечтите си“, който се финансира от Национален център европейски младежки програми и инициативи по Национална програма за младежта и стартира в началото на месец януари тази година.

6.07.ecobaycal2
През април беше проведено обучение за обучители, след което в края на май след проведена постер-сесия бяха избрани петимата най-изявени участници да обучат свои връстници. От 3-и до 6-и юли те имаха възможност да приложат наученото, да развият своите умения и да създадат приемственост сред новите участници. Ментор на младите обучители беше 18-годишната Ванеса Николаева, която през април беше техен обучител, а сега ролята й беше на участник, който подкрепя с активност обучителите. Сред участниците имаше и членове на други доброволчески организации, а в четвъртък към екипа се присъедини и психологът Валентин Минков, който направи сесия за доверието, лидерството и мотивацията.

6.07.ecobaycal3
Голямата заслуга за цялостната подготовка на проекта и добрата атмосфера през целият период е на координатора Миглена Митева. За програмата и подготовката на младите обучители се погрижи експертът от Областен информационен център Ива Мусова, която направи заключителна сесия на всички участници в проекта, свързана с изкуството на общуването и нервно лингвистичното програмиране.
Проект „Дунавци сбъдват мечтите си“ е общо дело от идеята, написването и реализацията му на младите обучители и целият екип, който участва в него.
Снимки: личен архив

#тагове:

НАЙ-НОВИ: