Ръководството на „България на гражданите“ събра средства за дарение на плевенската болница

22.06.2014 14:49

22.06.dbg1

Националният съвет на Движение „България на гражданите“, който продължи до късно вчера в Плевен, разгледа проекта на споразумението на партиите от Реформаторския блок за предсрочните избори, информираха от пресцентъра на партията. Ръководството взе решение да даде мандат на председателя Меглена Кунева да преговаря по споразумението с партиите от Реформаторския блок. На предходното си заседание в Пазарджик на 1 юни, веднага след европейските избори, НС на ДБГ потвърди недвусмислено активното си участие в Блока.
Националният съвет реши също да предостави средства за пострадалите от наводненията райони, които да се разпределят по препоръка на местните структури в Добрич, Варна и Велико Търново според специфичните нужди. Бе решено да се направи дарение от специално легло, монитор и прилежаща към тях апаратура за Университетската болница в Плевен, след тежката катастрофа с младежи преди няколко седмици, която отне живота на двама от тях, а едно момиче продължава да се лекува в болницата. Дарения бяха събрани от членовете на ръководството и в специална урна по време на заседанието.
На следваща своя среща Националното ръководство предстои да вземе решение за конкретна дата за провеждане на вътрешнопартиен референдум по коалиционната политика на Движение „България на гражданите“ с партии извън Реформаторския блок.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: