Община Червен бряг с почетна грамота от Асоциацията на дунавските общини

17.06.2014 17:29

17.06.gramota

Община Червен бряг получи почетна грамота от Асоциацията на дунавските общини “Дунав” за принос в реализирането на проекта “Морска академия 2020″ за българо-унгарско сътрудничество в сферата на образованието и културата. Отличието получи директорът на ОДЗ „Зора” – Червен бряг, Милена Петрова, на тържествена церемония по време на Втората българо-унгарска конференция по проекта на тема „Учене през целия живот – знания и мъдрост”, състояла се в периода 5-8 юни в Курортен комплекс „Слънчев бряг”. Миналата година Община Червен бряг беше отличена с плакет. Призът се присъжда на Общината за принос в предучилищното образование.
По време на събитието бе излъчена и мултимедийна презентация от РИО – Плевен по първото Основно тематично направление – “Предучилищното образование – неразривна част от ученето през целия живот” на тема “Регионални образователни политики за “Учене през целия живот”. В резюмето на доклада се посочва, че необходимостта от учене през целия живот през 21 век потвърждава народната мъдрост „Човек се учи, докато е жив”.
В презентацията бяха включени многообразните областни инициативи на РИО – Плевен, превърнали се през последните години в устойчиви традиции с участието на деца, учители, родители и граждани, както и работата по национални програми и проекти. Важно място в нея бе отредено и на участието на ОДЗ „Зора” – Червен бряг в Международната училищна конференция в Унгария миналата година, където нашата детска градина представи един успешен модел на предучилищна институция от България.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: