Левски бе домакин на грандиозен мажоретен фестивал (галерия)

01.06.2014 17:11

1.06.levski1

За трета поредна година град Левски събира в Деня на детето мажоретки от страната за празник на младостта, красотата и съвършенството. Събитието, изцяло организирано от една изключителна левчанка – Валя Маркова, с любезното съдействие на главния експерт „Образование, култура и спорт” Петя Чолакова и финансовата подкрепа на Община Левски и тази година беше грандиозно събитие за радост на малки и големи в днешния ден.

1.06.levski2
Празникът започна с дефиле на Мажоретния състав на Левски с ръководител Валя Маркова, МС при СОУ “Димчо Дебелянов” – Белене с ръководител Мая Добрева, МС към ОУ „Христо Ботев“ – Мездра с ръководители Цветелина Цинцарска и Анета Петкова, МС при ОУ “Св. Климент Охридски” – Павликени с ръководители Ваня Стоянова и Мария Петкова, МС – Летница с ръководител Румяна Люцканова, МС при СОУ „Вичо Грънчаров” – Горна Оряховица с ръководител Розалия Нанкова, Младежки духов оркестър с диригент Тотко Рогашки и Мажоретен състав – Ловеч с ръководител Пепа Рогашка.

1.06.levski3
Събитието откри кметът на Община Левски Любка Александрова, с поздрав към децата, към всички участници във фестивала, към всички съхранили детето в себе си с чистотата и обичта към красивото. Мажоретните състави подариха на публиката в Левски незабравимо преживяване с красивите танци пред Общината. Плакет и грамота получиха всички състави за отлично представяне с благодарност от кмета на общината.

1.06.levski4
Валя Маркова получи специална благодарност от Любка Александрова за всичко, което е направила за престижа на град Левски през годините. Купата за първо място на мажоретките на Левски във фестивала в Шумен Валя Маркова връчи на кмета на Община Левски с благодарност за подкрепата. Тя благодари на всички мажоретки и всички, които направиха възможно утвърждаването на фестивала. Подарък от Валя получи Соня Дунева – мажоретка, създала свой танц, обработен от Валя Маркова и класиран на второ място на фестивала в град Шумен през тази година.

1.06.levski5
Диригентът на Младежки духов оркестър – Ловеч, Тотко Рогашки, изказа своята благодарност и тази на кмета на Ловеч за усилията, които полага Валя Маркова за мажоретния състав в неговия град. Празникът на младостта и красотата завърши с много аплодисменти, танци и кръшно българско хоро.

1.06.levski6

 

1.06.levski7

 

1.06.levski8

 

1.06.levski9

#тагове:

НАЙ-НОВИ: