Истински музикален празник сътвориха Тримата славянски тенори за плевенските си почитатели

01.06.2014 9:49

1.06.tenori1

Вълнуващ концерт подариха на плевенските си фенове снощи Тримата славянски тенори. Любомир Дяковски, Константин Янков и Григорий Палишчук пяха в зала „Емил Димитров“ на читалище „Съгласие“ без микрофони и каквато и да било озвучителна техника, като заложиха изцяло на перфектната акустика на залата – така, както го правят по време на турнетата си из Европа. Проявата бе посветена на Деня на българската просвета и култура и славянската писменост – 24 май, а това бе и десетата юбилейна среща на Тенорите с публиката в нашия град.

1.06.tenori2
Под клавирния съпровод на Росица Дяковска Тримата славянски тенори изпълниха арии из популярни опери, италиански канцонети, руски и испански песни. В програмата на концерта бе включена и „Покаяние“ по „Адажио“ на Албинони. Както Любомир Дяковски сподели, тази творба се изпълнява сравнително рядко по време на музикалните изяви на Тенорите, а представянето й бе посветено на плевенските младежи Цвети, Иван, Влади и Ники и трагичния инцидент, при който загинаха двама от тях.

1.06.tenori3
По традиция, за концерта си тримата бяха поканили и талантлив млад плевенски изпълнител. Този път това бе Биляна Добрева, която остави публиката без дъх с изпълнението си на „Повей, ветре“ на Паша Христова.

1.06.tenori4

 

1.06.tenori5

 

1.06.tenori6

#тагове:

НАЙ-НОВИ: