Победа и загуба за младите надежди на „Спартак“

31.05.2014 9:11

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

На различни полюси беше настроението в лагерите на детския и юношеския тим на Спартак (Плевен) след изиграването на мачовете от баражите, които се състояха на неутралния терен на стадион „Христо Ботев“ в Луковит. Това пише plevensport.eu. Младшата възраст на „синьо-белите“ трябваше да преглътне горчивия хап на отпадането, след като загуби решителния плейоф по пътя към Елитната U17 група. През първото полувреме възпитаниците на Цветомир Младенов имаха превъзходство над своите противници от Ботев (Враца), но техният вратар Захари Аспарухов игра повече от добре и напълно отчая опитите на младите плевенски футболисти да отбележат. Веднага след почивката спартаковци можеха да открият, но напречната греда се оказа последната преграда и резултатът остана непроменен 0:0.
В последвалата контраатака врачани надхитриха бранителите на Спартак и Владислав Андреев с прехвърлящ удар изведе своите напред – 1:0. До края на мача плевенските футболисти се опитаха поне да изравнят, но стихийният им натиск не даде резултат. Така след загубата с 0:1 младшата на Спартак се прости с надеждите за елита и през следващия сезон ще играе отново в зоналната група.
В същото време детският отбор на плевенския тим се представи много убедително в баража за класиране за 1/8-финалите на републиканското първенство. В мач, който се игра също на стадиона в град Луковит момчетата на Красимир Гъдулков просто разнищиха съперниците си от Монтана, като ги победиха с 4:0. Децата, родени през 1999 г., имаха пълно надмощие и напълно заслужено продължават напред. Малките спартаковци с този успех влизат в стадия на елиминациите, които ще бъдат в два мача на разменено гостуване.
След изиграването на осмина и четвъртфиналите се сформира финална четворка от четирите най-силни детски отбора в България,които ще определят новия шампион на страната в тази възрастова група.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: