С куп любопитни прояви ще изненада гостите си ХГ „Илия Бешков“ за Нощта в галерията

10.05.2014 18:05

10.05.beshkov1

И тази година екипът на ХГ „Илия Бешков“ ще зарадва жителите и гостите на Плевен с интересни прояви в рамките на превърналата се в традиционна Нощ в галерията, сподели за „Плевен за Плевен“ главният уредник Антония Караиванова. Събитието ще бъде на 17 май, събота, а началният час е 17.30 ч. Гостите на галерията ще станат свидетели на юбилейна изложба по повод 100-годишнината от рождението на Дило Дилов, както и на такава с творби на Марио Жеков (1898-1955). Във втората експозиция са включени живописни платна на именития творец от фонда на Художествената галерия в Стара Загора.

10.05.beshkov2
Наред с изявените имена, със свои творби ще се представят и малки, но талантливи художници, участници в Международния конкурс за детска рисунка „Славянски извор“ в град Клайпеда, Литва. Съорганизатор на мероприятието е артшкола „Колорит“ – Плевен с ръководител Майя Ананиева. Участие в Нощта в галерията ще вземат и абитуриентите – възпитаници на Школата по керамика и етюдно рисуване с ръководител Вяра Савова при ЦРД – Плевен. Особен интерес за публиката ще представлява и изложбата „Старопечатни щампи и гравюри“ – избрана колекция от фонда на ХГ „Димитър Добрович“ – Сливен.

10.05.beshkov3
Освен изложбите, пред сградата на галерията за доброто настроение на всички присъстващи ще се погрижат плевенски художници и музиканти, които ще изнесат рок концерт, а също така в Нощта в галерията ще бъдат включени демонстрации на спортистите от клуб по бойни изкуства „Петромакс“, сподели още Антония Караиванова.

10.05.beshkov4

#тагове:

НАЙ-НОВИ: