Спартак „загря” с Янтра за дербито на 11 май с Партизан (Червен бряг)

05.05.2014 10:01

Вчера Спартак (Плевен) се справи сравнително безпроблемно с гостуващия Янтра (Габрово) в среща от 25-ия кръг на Северозападната „В“ група. Момчетата на Бойко Цветков удариха габровци с 4:0, като освен дъждът който се сипеше над стадион „Плевен“ по време на двубоя имаше и дъжд от голове дело само на един футболист – Любомир Тодоров. Това информира спортният сайт www.plevensport.eu.

spartak3

Таранът на плевенчани отбеляза и четирите попадения за категоричната победа на своя тим, като головете в актива на нападателя на Спартак вече са 16 от началото на сезона. Тодоров започна своята голова фиеста в 42-ата минута, когато вкара отсъдената, за спъване на Тихомир Тодоров, в полза на Спартак дузпа. През второто полувреме рецитала на голмайстора на „синьо-белите“ продължи, като той отбеляза в 55-ата, 72-ата и в 83-ата минути.
След срещите от кръга Спартак (Плевен) събра 55 точки и успя да се приближи само на четири зад изненадващите лидери от Ботев (Луковит), които успяха да победят у дома Ком (Берковица) с 2:1 и излязоха начело с 59 точки. Това стана факт, след като дербито между Локомотив (Мездра) и Етър (Велико Търново) беше отложено, заради наводнен терен. В следващия 26-ти кръг, който е междинен, „синьо-белите“ от Плевен ще гостуват на борещия се за оцеляване в групата тим на Ком (Берковица). Двубоят е насрочен по програма за 8 май (четвъртък) от 18.00 часа, а в неделя, 11 май, Спартак ще посрещне в областно дерби Партизан (Червен бряг).

снимка – архив Плевен за Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: