Ивайло Калфин: Държавата трябва да инвестира в АЕЦ „Белене”!

30.04.2014 9:36

Държавата трябва да инвестира в проекти като АЕЦ „Белене”, няма как от само себе си да се случи такъв проект. Когато се протака обаче на различните етапи, той става скъп.Това заяви водачът на листата на АБВ Ивайло Калфин на среща-дискусия с жители на Плевен в зала „Гена Димитрова”, на която присъстваха Румен Петков, проф. Григор Горчев и кандидатът за евродепутат от листата на АБВ Цветан Антов. Преди срещата в Плевен, Калфин се срещна и с членове и симпатизанти на АБВ в Белене, Искър и Пордим.

kalfin3
Калфин коментира още, че дотук българският данъкоплатец е платил 2 млрд. лева за това, което Бойко Борисов казва, че е гьол. Той подчерта липсата на последователност в действията на правителствата досега и липсата на приемственост при всяко следващо, включително и по въпроса за „Белене”. И всичко това се случва за сметка на данъкоплатеца.

kalfin4

„Имаме някакво абсурдно поведение към себе си и към собствената си страна. Решенията са ясни, те се виждат. Ако не се виждат, можем да почерпим опит от другите държави. Включително и Румъния, където заплатите вече са двойно по-високи от нашите”, коментира Ивайло Калфин.
Евродепутатът отново подчерта липсата на диалог и съгласие между основните политически сили по стратегически за държавата въпроси.

kalfin1 kalfin2 kalfin5

#тагове:

НАЙ-НОВИ: