Ученици и учители от СОУ „Иван Вазов“ гостуват по проект в Румъния

26.04.2014 11:28

26.04.vazov1

От 27 до 30 април ще се проведе работна среща по международен проект “Повече дървета? Да, моля!“ в град Меджидия, Румъния. Това е осмата визита за представяне на реализираните дейности по проекта, финансиран от програма на Европейската комисия в рамките на програма “Учене през целия живот”, секторна програма “Коменски” – многостранни училищни партньорства. В срещата ще участват представители на училищата от страните партньори: Полша (координатор на проекта), Турция, Чехия, България, Португалия, Хърватия, Естония и Румъния. Ще отсъстват само представителите на Испания.

26.04.vazov2
На работното посещение ще бъдат 10 ученици и шестима учители от СОУ “Иван Вазов“ – Плевен. Децата са от 3 и 4 клас, подбрани сред тези, които най-активно са участвали в проекта, владеещи добре работния език, посрещали приемно дете от партньорска държава, знаещи и можещи да представят достойно училището и България. Те ще се докоснат непринудено до образователната система на Румъния. На срещата домакините ще посрещнат и приветстват гостите си с концерт от традиционни румънски песни и танци. Включването на ученици от България и Турция в мобилността ще повиши още повече настроението в залата. Нашите деца ще дефилират с модни облекла от рециклирани материали.
Гостуващата група се състои от четвъртокласниците Паола Данова, Жанета Спасова, Даниела Христонева, Кристиян Филпов, Дебора Евтимова, Никол Петрова и третокласниците Виктория Маринова, Ина Мария Найденова, Ния Копчева, Кристиян Илиев. Те ще гостуват в домовете на румънските си приятели. Педагозите са: старши учители по английски език – Цецка Василева (координатор на проекта) и Росица Георгиева; старши учители в начален етап – Валя Личева, Татяна Събкова, Даниела Китева и Мая Декова. Участниците във визитата са подготвили много изненади за деца и партньори от останалите държави, някои са ръчно изработени, други са натурални, а трети ще оставят незабравим спомен от България – диск, който да напомня за нашето училище, за града, за красивите кътове от страната ни и за приятелството. Подготвено е и по едно албумче със снимка за всяка партньорска държава на засаденото от тях дърво в парк „Кайлъка“, за да видят как расте то до момента. Припомняме, че по време на визитата им в България партньорите по проекта посадиха дръвчета в парка.

26.04.vazov3
На работните срещи ще се разискват организационни въпроси, свързани с планирането на предстоящата визитата в Чехия през май 2014г. и заключителната дейност в нея – изработване на международен мюзикъл на тема „Повече дървета? Да, моля!“, в която ще участва и България. Визитата в северната ни съседка се предполага, че ще е изпълнена с много положителни емоции сред природата, както и с посещението на културно-исторически забележителности на градовете Меджидия, Констанца, Тулча, както и в столицата. Ще се пътува с корабче по делтата на река Дунав, ще се направи разходка по черноморския бряг и сред много паркове и градини.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: