Поетът Цветан Илиев гостува в Плевен за премиера на новата си стихосбирка

17.04.2014 10:05

17.04.kniga1

Премиера на новата стихосбирка на поета Цветан Илиев „Сред тяхната Вселена“, се състоя вчера в художествена галерия „Дарение Светлин Русев“. Проявата организираха Международно творческо сдружение „Сцена на духовността“ – Плевен, РЕКИЦ „Читалища“ и Народно читалище „Пробуда 1990“. Авторът бе представен от Даниела Заркова, а за новата му книга говори Валентина Атанасова.
„Когато човек види обемна книга, в първия момент се стъписва – поне при мен е така. Но когато получих книгата на Цветан Илиев „Сред тяхната Вселена“, изобщо не ми мина подобна мисъл по простата причина, че бях наясно с какъв поет си имам работа“, сподели Валя Атанасова. И най-вече, че всяко едно стихотворение, всеки един ред и дума в творбите на Цветан Илиев, са невероятни поетични находки с висока художествена стойност, допълни тя.

17.04.kniga2
Поетесата заяви категорично, че целта й е не да хвали виновника за литературното събитие в галерията, а да каже истината за една честна, искрена и открита поезия, която лесно достига до сърцата на хората. „Защото неговата позиция е от ясна по-ясна – неговият възторг и уважение към дадени личности, присъстващи в живота му, са трогателни, а не всеки поет би си направил труда да пише за други поети или за личности, от които нищо не му зависи. Но честният характер на Цветан Илиев, неговата вълнуваща се и любяща душа, не биха могли да подминат или да не откликнат на уважението и любовта, които са му засвидетелствани от други хора“, каза още Атанасова.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: