10 инициативи за 10-годишнината на „Приятели на английския“

14.04.2014 9:01

14.04.friends

Този уикенд младежите от клуб „Приятели на английския“ запретнаха ръкави и се заеха с изпълнението на замислените 10 инициативи, които съпровождат 10-годишния юбилей на техния клуб. Както писахме, първата от тях вече стана факт и това бе състезанието на тема лондонски забележителности. В събота децата почистиха района около щаб-квартирата на клуба. Накрая, когато вече трудно можеше да се намери каквото и да е боклуче, приятелите на английския преминаха към следващия си обект. Обектът първоначално беше съвсем обикновен парцел, който обаче претърпя пълна промяна и след няколко часа усърдна работа се превърна в плевенски Едем, само дето вместо ябълкови дръвчета младите озеленители избраха да засадят албиции.
След като свършиха и тази работа, момичетата и момчетата влязоха в ролята на дизайнери и всеки измисли свой интересен костюм, изработен от найлонови пликчета и други подръчни материали. Младежите смятат, че тази модна линия трябва да се предложи на бъдещите абитуриенти – от една страна да им спести пари за скъп тоалет, а от друга костюмът ще бъде единствен по рода си. Предстои посещение в Дом „Детелина“ в сряда, където децата от клуба ще занесат яйца и ще помогнат на малките детелинки да ги украсят за наближаващия Великден. След това ще бъде организиран семинар по здравословно хранене, който ще се проведе между членовете на клуба, а през един от идните уикенди младежите ще навестят клуб за пенсионери, за да зарадват възрастните хора с песни и танци.
Днес приятелите на английския ще отбележат официално рождения ден на клуба. На празненството ще бъде организиран търг за декоративни яйца, изработени от децата от FECC. На отбелязването на юбилея ще се присъедини нов член на клуба – госпожица Морган Мърфи, доброволец на Fulbright и преподавател по английски в ГПЧЕ.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: