Завидни умения в областта на танца и музиката показаха беленските военни

14.04.2014 16:32

14.04.pregled1

В петък във военно формирование 28880 – Белене се проведе преглед на любителско художествено творчество. Участие в прегледа взеха военнослужещи и цивилни служители, които с таланта и отличната си подготовка впечатлиха публиката и създадоха празнично настроение. Военнослужещите от нещатния военен духов оркестър на военно формирование 28880 – Белене, изнесоха концерт пред гостите и личния състав и приятно изненадаха всички с нови изпълнения от репертоара си.

14.04.pregled2

Новосъздаденият квартет, в състав капитан Здравко Кърнев, сержант Ивелин Ганев, ефрейтор Николай Тенев и редник Методи Минчев, изпълни песните „Синовен дълг” и „Рума мома” и беше силно аплодиран.
Една от големите изненади в прегледа поднесе самодейният смесен танцов състав на военното формирование, който представи танцовия спектакъл „Веселие по Гергьовден” и веднага спечели публиката с невероятното си изпълнение, поднесено с много чувство и плам. Прегледът на любителското художествено творчество завърши с песента „Моя страна, моя България”, изпълнена от ефрейтор Николай Тенев под съпровод на духовия оркестър, като в края на песента всички участници се появиха на сцената и съвместно завършиха изпълнението на тази прекрасна песен.

14.04.pregled3
Събитието беше уважено от заместник-кмета на Община Белене Калоян Прокопиев, кмета на село Царевец, община Свищов Генчо Генчев, председателя на читалище „Христо Ботев 1892” – Белене Цветана Врайкова, служители и самодейци от читалище „Христо Ботев 1892” и читалище „Светлина – Царевец 1927”. Изпълненията бяха оценени от жури, което беше силно затруднено в класирането, поради отличното представяне на всички участници.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: