Новата детска градина ще отвори врати идната учебна година

11.04.2014 15:03

11.04.gradina1

Информация за хода на изпълнение на новата детска градина изнесе днес зам.-кметът арх. Трифон Иванов. Както самият той обясни, поводът е публикация в сайта на Областна администрация, както и в плевенските медии, в която областният управител Илиян Йончев изразява загриженост за изразходването на предвидените за нея средства.
Зам.-кметът припомни, че по проект строителството на детската градина трябваше да приключи на 21 януари. При изпълнение на строителните работи, обаче, се появяват високи подпочвени води, които са затруднили по-нататъшното изпълнение на обекта, а с договора за проектиране не е възложено изготвяне на инженерно хидрогеоложко проучване. За отвеждането на подпочвените води на 19 септември строителството е спряно, за да се възложи проектиране по част ВиК, а проблемът е решен чрез изпълнение на дренажна система. Така, от 29 октомври работата по строителството отново е възобновена.

11.04.gradina2
Поради лоши метеорологични условия дейностите отново са временно спрени от 28 януари до 19 февруари, но в процеса на изпълнение фирмата-изпълнител уведомява Общината за непълноти в представения проект, липса на част от детайлите, липса на чертежи, както и конкретно решение за противопожарната стена при трафопоста. Поради тази причина, на 13 март отново се налага спиране на строежа, а в момента се работи по решаване на техническите проблеми, сподели арх. Иванов.
По отношение на разходваните средства зам.-кметът припомни, че сумата за изграждането на детската градина възлиза на 2 млн. лв. с ДДС, от които 1.8 млн. лв. с ДДС – за строително-монтажни работи. Към момента са изпълнени и актувани работи за 845 000 лв. без ДДС, а за окончателното завършване на обекта остават 665 000 лв. без ДДС, посочи зам.-кметът. Той не се ангажира с конкретни срокове, в които проектът ще бъде изпълнен, но бе категоричен, че за следващата учебна година детската градина ще отвори врати.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: