100 години от първата беседа на Учителя Петър Дънов отбелязаха в „Съгласие“

05.04.2014 18:01

5.04.dunov1

Десетки последователи на общество „Бяло братство“ събра в петък вечер библиотеката на читалище „Съгласие“. Проявата под наслов „100 години „Сила и живот“ бе посветена на 150-годишнината от рождението на един голям българин и духовен учител на хиляди хора по света – Учителя Петър Дънов, 100 години от неговата първа публична беседа и 70 години от земната му кончина. На 29 март 1914 г. Петър Дънов изнася беседата „Ето човекът“, с която поставя началото на цикъла „Сила и живот“, неделни беседи, продължили до 17 декември 1944 г.

5.04.dunov2
Специални гости в библиотеката на „Съгласие“ бяха управителят на издателство „Бяло братство“ Галина Герасимова и Андрей Грива – председател на Бялото братство в България. Той благодари за гостоприемството на домакините от читалището, посочвайки, че самата дума „съгласие“ подсказва, че на това място съжителстват мирът, любовта и хармонията. „През тази година имаме три юбилея, свързани с делото и живота на Учителя Петър Дънов и всички те са повод за размисъл над духовното. Защото ние се разпознаваме предимно като духовни същности, а не само като физически елементи и трябва да търсим хармонията и правилните взаимоотношения помежду си“, отбеляза Грива.

5.04.dunov3
По традиция, проявата бе съпътствана с красиви музикални изпълнения на цигулка, които бяха представени от Йоанна Стратева.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: