Стартира обучение за работа с Географската информационна система

27.03.2014 10:49

9.04.proekt

В периода от 11 до 17 април включително ще се проведе обучение за работа с Географската информационна система, информират от пресцентъра на Областна администрация – Плевен. Тя бе разработена от ДЗЗД ”Геоконсепт” като интегриран пилотен проект в рамките на проект „SPATIAL – Обща стратегия за устойчиво териториално развитие на трансграничния регион Румъния – България”.

Регионалната схема за пространствено развитие на територията на област Плевен отговаря на изискванията на Закона за регионална развитие на Република България. Тя определя стратегията за развитие на областта и връзките й с другите области, със съседни региони и страни. Пилотният проект подпомага устойчивото планиране и използването на наличните ресурси в дългосрочен план, както и за синхронизиране и координиране на разработените данни и документи.

Първи обучение по ГИС ще преминат около 30 души. В това число са включени по двама представители на всяка от общините от областта, петима специалисти от Областна администрация, както и всички членове на екипа, работещ по проекта. На по-следващ етап да работят със системата ще се научат и представители на различни институции, като РИОСВ, ВиК и др., които са заявили такова желание. Всички, преминали обучението, ще получат сертификати.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: