„Мизия 80” е училище за боксьори, а не школа за обучение на терористи!

27.03.2014 7:53

През седмицата, на пресконференция за журналисти, народният представител Владислав Николов информира за побои пред плевенска дискотека, като отбеляза, че те са извършвани от състезателите на местен боксов клуб, за който се състезава и Далаклиев, допълвайки, че на пострадалите е бил оказван натиск да оттеглят жалбите си срещу нападателите. Световноизвестният боксьор бе категоричен, че е срамно един народен представител да замесва името му в подобна история. Ето и становището на президента на замесения боксов клуб – Александър Владимиров.

Detelin-Dalakliev
Искам да се разгранича категорично от действията на тези младежи, които не познавам. Боксът е спорт, а не школа за хулигани. Настоявам да не се намесва необосновано името на клуба ми в каквито и да е свади и скандали. Залата, където се тренира, работи през деня, а не през нощта. „Мизия 80” е училище за боксьори, а не школа за обучение на терористи. Не свързвайте спорта с хулигани, бандити и престъпници. Спортът изгражда дисциплина и ред.
Клуб „Мизия 80” създава световни, европийски и републикански шампиони. Освен това в него тренират за здраве и форма политици, общински съветници, полицаи, прокурори. Затова нека не трупаме неясни дивиденти на негов гръб, а напротив – да помакаме за неговото развитие. Всеки гражданин на тази държава е длъжен да спазва законите и да отговаря за деянията си.
А що се отнася до Детелин Далаклиев, той е идол в съвременния бокс, кумир за децата. Прославил е държавата и Плевен навсякъде по света. Освен отличен спортист, Детелин е и съвестен гражданин, достоен пример за подражание.
Боксов клуб „Мизия 80” участвата активно не само в професионалния, но и в масовия спорт. Занимава се с обучението на плевенски деца и ученици по различни европейски проекти. Нашето мото е: „Децата вън от дискотеките, далече от дрогата, чрез активна спортна дейност. Спортът е здраве и дългалетие!
Александър Владимиров, президент на боксов клуб „Мизия 80”

#тагове:

НАЙ-НОВИ: