На кръгла маса дискутират мерките за защита от наводнения

18.03.2014 13:12

18.03.navodneniq

На 26 март, сряда, от 11,30 часа в Конферентната зала на хотел „Ростов” в Плевен ще проведе кръгла маса на тема: „Значението на мерките за защита от наводнения”. Тя се организира от сдружение EКOЛИНКС-ГСУПРООС – Русе съвместно с Областна администрация – Плевен. По време на събитието участниците ще се запознаят с основните положения в българското законодателство за борба с бедствия и аварии, ще се обсъдят състоянието на дигите и язовирите в област Плевен и подготовката за предотвратяване на наводнения.
Кръглата маса е в изпълнение на проект „Съвместни действия за предотвратяване на екологичните бедствия”, MIS-ETC 360, финансиран в рамките на Програмата за Трансгранично Сътрудничество Румъния – България 2007 – 2013г . Проектът е с водещ партньор националната Агенция за поземлено устройство, Румъния и се осъществява съвместно със сдружение EКOЛИНКС-ГСУПРООС Русе, България и Фондация за Демокрация, Култура и Свобода – Клон Кълъраш, Румъния.
В кръглата маса ще участват областният управител на област Плевен, представители на областна дирекция на МВР, кметовете на общини от областта, представители на басейнова дирекция, „Напоителни системи” ЕАД, други заинтересовани лица, както и румънските партньори по проекта.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: