Двама плевенчани сред предложенията на ГЕРБ за членове на ЦИК

13.03.2014 14:27

Парламентарната група на ПП ГЕРБ предлага седем кандидатури за членове на Централната избирателна комисия, съобщиха от пресцентъра на партията. Броят на кандидатите, които предлага ГЕРБ, е изчислен на базата на изборните резултати на партиите и коалициите от парламентарните избори през май 2013 г., което е идентично с квотите, определени от неправителствените организации.

Cachev
Както „Плевен за Плевен“ установи, сред кандидатурите за членове на ЦИК присъстват имената на двама плевенчани. Единият от тях е Румен Цачев. Той е магистър по право от Университета за национално и световно стопанство и е специализирал „Държавна администрация“. По професия е адвокат към Адвокатска колегия – Плевен, работил е и като началник на отдел „Правен“ на Народното събрание. Румен Цачев бе председател на ОИК и РИК в Плевен.

Tomov
Другата кандидатура с марка „Плевен“ е на социолога Цветозар Томов, номиниран от 8 неправителствени организации. Томов е завършил „Журналистика“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Има докторантура по „Социология“ от Института по социология. Работил е като научен сътрудник в Института по социология, доцент по социология в ПУ „Паисий Хилендарски“, управител на агенция за маркетингови изследвания, директор на социологическата програма на Центъра за изследване на демокрацията и заместник-директор на НЦИОМ.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: