С мартенички посрещнаха в Плевен ръководството на БЧК

20.02.2014 16:03

20.02.bck

Сесия на Областното общо събрание на БЧК – Плевен се проведе днес в Конферентната зала на Община Плевен. Освен делегатите от областта, специални гости на нея бяха председателят на БЧК, магистър фармацевт Христо Григоров и доц. д-р Красимир Гигов – генерален директор на БЧК. Те бяха посрещнати от доброволци на младежката организация на БЧК в нашия град, които им подариха красиви мартенички. Част от тях бяха ръчна изработка, дело на областния координатор на БМЧК – Плевен, Весела Маринишева.

20.02.bck1
Дневният ред на събранието включваше отчет за дейността на Плевенската Червенокръстка организация за 2013 г., отчет на Областната контролна комисия за 2013 г., приемане на план за работа за 2014 г. и приемане проекто-бюджет за 2014 г. Миналогодишният отчет бе представен от областния председател на БЧК – Плевен, д-р Максим Гайдев, който посочи, че през миналата година организацията е подпомогнала общо 14 649 човека, болшинството от които – 12 522, са били възрастни хора. От Фонд „Деца, пострадали при ПТП“ за Плевенска област са били разпределени помощи за шест деца на обща стойност 3500 лв., а през отчетния период са проведени две Национални кръводарителски кампании – пролетна и есенна, в които участие са взели доброволци на БМЧК – Плевен. Проведен е и един курс за водни спасители, който успешно за завършили всички от участващите 12 курсисти.

20.02.bck2
Д-р Гайдев се спря по-подробно на дейността на членовете на БМЧК – Плевен, посочвайки, че на територията на областта функционират общо пет клуба с 200 доброволци. Открит е нов клуб на БМЧК в Медицинския университет, а през годината младите плевенски червенокръстци са се включили в редица кампании, реализирани на територията на цялата Плевенска област.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: