Почна се! Скоро ще разкопаят площад „Възраждане”…

18.02.2014 8:56

От вчера започна трескава подготовка за дълго чакания ремонт на централния площад и прилежащите му зони. Той вероятно ще започне веднага след като приключи подмяната на тръбите по централната улица. В периферните зони на площада фирмите-изпълнители вече разполагат фургони и химически тоалетни. Всъщност, самият проект стартира още през май миналага година и трябва да завърши в рамките на 2014-та.

remont1
Припомняме, че консорциум от две фирми – варненската „Експрес гаранцион” и шуменската „ЖСП” спечели обществената поръчка да извърши първия етап от основния ремнот и реконструкция на Центъра на Плевен. Обществената поръчка е за близо 5 млн лева, като собственият принос на Община Плевен е 245 хиляди лева. Проектът на архитект Краси Попов вече бе представян неколкократно, но това не пречи на видно място да бъдат поставени указателни табели, за да може всеки плевенчанин да прочете какво, как и кога ще се прави.

remont2
Припомняме също, че, в най-общи линии, площад „Възраждане” ще бъде разделен на три зони, ще има нова растителност, но Каскадата ще запази досегашния си вид. Мраморните плочи ще бъдат сменени с грапави павета, ще бъде основно ремонтиран и големия фонтан.

remont4Александра Брайкова

#тагове:

НАЙ-НОВИ: