Станишев в Плевен: „Белене“ ще се строи, но първо трябва да развържем възлите, завързани от други

12.02.2014 17:26

12.02.stanishev1

На два вота се нагледахме как ГЕРБ прави избори с манипулации и фалшификации, като сме на път да реализираме промяна с приемането на новия Изборен кодекс. Това каза пред плевенските медии днес лидерът на БСП, Сергей Станишев, отбелязвайки, че най-важното е хората да могат да гласуват свободно, по съвест и убеждение и техният глас да бъде честно преброен. В тази връзка, той припомни проучвания, според които около 60% от българите нямат особено доверие в изборите, а по думите му основната промяна, заложена в новия Изборен кодекс, е именно гарантирането в максимална степен, че няма отново да има различни форми на манипулация. Вярвам, че той ще бъде приет, въпреки всички обструкции от страна на ГЕРБ и волята на много хора пак да се правят избори с фалшификации, заяви Станишев.
Председателят на БСП изрази задоволството си, че в резултат на работата на Правителството чрез публичната инвестиционна програма Плевенска област получава близо 15 млн. лв., които ще подобрят нейната инфраструктура и ще създават нови работни места. „Тази програма е нещо ново, като тя е насочена към едно по-балансирано регионално развитие. Така макар и бавно, стъпка по стъпка, ще затваряме пропастта между София, Бургас и Пловдив и останалите населени места в страната“, заяви той. Затова и много общини, които са под управлението на ГЕРБ, получават сериозни средства по тази програма, като не е тайна, че най-големият бенефициент е Община Варна, управлявана от кмет на ГЕРБ, отбеляза Сергей Станишев.

12.02.stanishev2
На въпрос за бъдещето на проекта АЕЦ „Белене“, Станишев бе категоричен, че БСП не се е отказала от него и държи на този свой ангажимент. „Още по време на кампанията за референдума казах, че България ще има нужда и от „Белене“, и от седми блок на „Козлодуй“. Но не можем да стартираме току така, без да сме разчистили терена и без да сме развързали възли, завързани от други“, обобщи той. Сергей Станишев допълни, че е напълно възможно за АЕЦ „Белене“ да бъде намерен сериозен инвеститор, но кандидатите първо трябва да бъдат сериозно анализирани.
Очаквано, Станишев бе потърсен за коментар и по темата за АБВ, заявявайки, че след като цялата партия се е произнесла по въпроса, няма какво повече да допълни. Няма да влезем в сценария, обяснявайки се постоянно, да помпим по изкуствен начин един нов политически проект. Благодарихме за мечешката услуга на АБВ и дотам. Това си е тяхна работа, мога да им кажа само на добър час и довиждане“, заяви председателят на БСП.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: