Ромският милионерски клан от Долни Дъбник бил свързан с „Ал Кайда“?

09.02.2014 9:23

9.02.dabnik

Връзка на скандалната ромска милионерска фамилия Маринови от Долни Дъбник с „Ал Кайда“ се разследва от властите, пише blitz.bg. Преди около месец Плевенската прокуратура съобщи, че е образувала дело за пране на пари от… врачуване. Стана ясно, че в градчето живеят гледачки-милионери, които на ден съумяват да изкарат над 2000 долара от гадаене на живеещи в Палестина по интернет. Иван Маринов и синовете му Станьо Маринов и Горан Станев бяха арестувани на 3 януари и получиха обвинение за пране на пари в особено големи размери. Mалко по-късно съпругата Иванка и дъщерята Елисавета също бяха задържани и обвинени като съпричастни към схемата. Касае се за близо 2,4 млн. долара, за които се твърди от самите тях, че са придобити от врачуване и знахарство по интернет на над 40 физически лица от Палестинските територии.
Според публикацията, изнесената от прокуратурата информация е просто, за да оправдае обвинението, но истината е, че се работи по-съвсем други версии, като една от тях е, че Маринови са била малка брънка от схема на терористична организация. Спекулира се дори и с „Ал Кайда“, подпомагаща международната търговия с оръжия и наркотици. От ДАНС умишлено държали да се спекулира с всякакви съшити с бели конци коментари по темата, като този със знахарството, тъй като истината за целия случай била доста по-сериозна и трябвало да се пипа деликатно, преди да бъде доказано всичко.
Наскоро се разбра, че емисари на „Ал Кайда“ са започнали да подготвят почвата за създаването на своя клетка в ромския квартал на Пазарджик. Според запознати, експанзията се финансира от ислямски фондации, които вече са пуснали пипалата си в цяла Европа, и доста силни на позиции ромски фамилии откликват и се включват.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: