Какво реши местният парламент за Плевенска филхармония?

04.02.2014 8:21

На вчерашното си заседание общинските съветници в Плевен гласуваха единодушно решение, което и според тях, и според общинската администрация, е на път да реши регламентирането на казуса с финансиране на Плевенска филхармония, след няколкомесечна размяна на писма между Община Плевен и Министерство на културата. Ето и неговият текст:

filharmonia
1. Намалява числеността на мероприятие Общински хор „Гена Димитрова” Плевен с 28 щатни бройки.
2. Служителите , заемащи длъжностите по горната точка, се прехвърлят към Плевенска филхармония, като трудовите им правоотношения да се уредят по реда на чл. 123, ал. 1, т. 7 от Кодекса на труда. В споразумението да се отрази, че трудовото правоотношение не може да бъде прекратено от страна на работодателя, освен поради груби нарушения на трудовата дисциплина, установени по реда на Кодекса на труда, или при трайна невъзможност да изпълняват характерните за длъжността трудови задължения.
3. Дава съгласие средствата за възнаграждения и осигурителни вноски за 2014 година, на служителите по т.2 да се осигурят от средства на Общинския бюджет на Община Плевен под формата на съвместно финансиране чрез ежемесечно трансфериране по сметка на Плевенска филхармония.
4. Възлага на Кмета на Община Плевен да внесе в Общински съвет Плевен проект за договор с Министерство на културата за съвместно финансиране през 2014 година на дейността на Плевенска филхармония със сума в размер на 220 000 лв в срок до 27.02.2014 г.
В договора изрично да се упомене, че отпуснатите общински средства включват средствата за възнаграждения и осигурителни вноски за 2014 г. на 28 бр. оркестранти, прехвърлени от мероприятие Общински хор „Гена Димитрова” Плевен към Плевенска филхармония.
5. Решението влиза в сила след подписване на договор с министерство на културата.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: