Решават кое полицейско управление да обслужва Коиловци

19.01.2014 11:51

19.01.koilovci

Жителите на плевенското село Коиловци обявиха на живо в ефира на bTV пред главния секретар на МВР, Светлозар Лазаров, че са готови на бунт заради непрестанните кражби и грабежи от имотите им. Само за 4 години обраните са 240 души. Местните настояват вътрешният министър Цветлин Йовчев да ги посети.
Мъж от селото сподели, че бил ограбен 2 пъти за една седмица. Принуден е да се пази с кучета. Друг пък бил вързан от апаши. Хората искат селото да се върне „под шапката” на плевенското РПУ. Настояват за повече жива полицейска сила, камери и следови кучета.
„Да си помагаме – това е пътят за справяне с битовата престъпност”, заяви Светлозар Лазаров в отговор на исканията на хората. По думите му насищането с хора е посттоталитарен модел. Правилният ход бил използване на техника – камери и видеонаблюдение, „но за това трябва време”. „Правим всичко възможно за справяне на проблема. Но той няма да се реши с пренасочване на сили”, заяви Светлозар Лазаров и обеща, че ще изиска анализ от шефа на областната дирекция на МВР в Плевен и ще вземе решение кое полицейско управление да обслужва Коиловци.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: