Кметът на Коиловци: Информацията за готвени бунтове в селото е силно преувеличена

17.01.2014 18:28

17.01.koilovci

Като силно преувеличена определи информацията за подготвяни бунтове срещу ромската престъпност в Коиловци, появила се в някои медии, кметът на селото Красимир Иванов пред „Плевен за Плевен”. Иванов не отрече, че в селото има кражби, но отбеляза че ситуацията е такава не от вчера. Роми от Мечка винаги са крали в Коиловци, като проблемът е най-чувствителен от прибирането на реколтата до падането на снега, както и пролетно време, докато „се хванат за зеленото”, обясни кметът.
Красимир Иванов отбеляза, че за съжаление тази година зимата закъсня, като по думите му падне ли снегът кражбите ще спрат или поне рязко ще намалеят. Едва ли има район в страната, в който да живеят роми, а да няма кражби и в този смисъл и Коиловци не е изключение, посочи той. Иванов сподели, че е изпратил предложение до Община Плевен, в което е записано парите за охрана на Коиловци, Мечка и Бръшляница да не се дават на кметствата, а с тези средства Общината да направи обществена поръчка и да бъде наета охранителна фирма. Защото в настоящата ситуация просто няма ефективност, категоричен бе кметът на Коиловци. Той информира, че предложението му е било подкрепено от директора на полицията по време на заседанието на комисията по обществен ред и сигурност, а своето становище МВР – Плевен ще предостави на председателя на Общинския съвет, Дарин Ангелов.
Иванов не скри, че ако има възможност, може да бъде продължена практиката жителите на селото да плащат за охрана. По думите му, обаче, още от самото начало от общо 760 имота са плащали собствениците само на 200 от тях.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: