Посланикът на Корея се запозна с дейността на МУ – Плевен

15.01.2014 13:30

15.01.poslanik1

Посланикът на Република Корея в България, Негово превъзходителство Шин Менг-хо, посети днес Медицинския университет в Плевен. Той беше посрещнат в Телекомуникационния ендоскопски център на МУ-Плевен, където бе изнесена презентация за основните направления и приоритетите на дейност на висшето училище. Кореецът имаше възможността да разгледа ТЕЛЕЦ, след което участва в работна среща с ръководството на ВУЗ-а.

15.01.poslanik2
Основната цел на посещението на корейския посланик в Плевен е запознаване с основните направления на дейност на висшето училище, с англоезичното обучение по медицина и възможностите за прием на корейски студенти. Поводът за отправената към Шин Менг-хо покана е предстоящото участие на представители на МУ-Плевен в изложение на образованието в столицата Сеул през февруари с цел набиране на корейски кандидат-студенти за англоезичния курс на обучение по медицина.
Пред корейския гост академичното ръководство на МУ изрази своята готовност за разширяване на международните си контакти с Азия чрез сключване на двустранни договори за сътрудничество в областта на обучението, научната дейност и обмена на студенти и преподаватели с водещи корейски университети.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: