Безброй художници в една безкрайна „Картина от мнозина” представят и в Плевен (видео)

15.01.2014 16:36

15.01.kartina

Уникалният проект на артцентър „Орхидея” „Картина от мнозина” ще гостува в нашия град от 11 февруари, като нестандартната проява ще бъде открита в 17.30 ч. в Къщата на художниците. Това научи „Плевен за Плевен” от ръководителите на артцентъра Кунка Бакалова и Момчил Николов. Международният проект води началото си от 2011 г., като общата картинна прогресия представлява своеобразна мозайка от разнолики теми, сюжети и стилове. Целта на проекта е да приобщи по най-достъпен и емоционален начин максимален брой ценители на изкуството към творчеството на съвременните художници.
В основата на „Картина от мнозина” е идеята за индивидуалното авторско присъствие в силна конкурентна среда. Всеки участник е презентиран в самостоятелна изложба и продължава участието си в пътуващите експозиции на общата картина. Получава номинация за участие в ежегодния „турнир” и се състезава за титлата „Рицар на четката”. Както „Плевен за Плевен” писа, в настоящото издание за нея се съревновават и петима плевенчани – Майя Ананиева, Данаил Ананиев, Драгомир Райчев, Сашо Камбуров и Валентин Пацев.
От Кунка Бакалова и Момчил Николов научихме, че в проекта са заявили участие повече от 500 художници от страната и чужбина. Към момента в общата картина са монтирани произведенията на около 300 творци, като броят им нараства с всеки изминал ден. Участници в проекта са автори от Франция, Англия, Русия, Украйна, Македония, Турция, Италия, Испания, Полша, Унгария, Германия. „Картина от мнозина” гостува в севлиевската галерия „Асен и Илия Пейкови” до 11 февруари, а до момента изложбата е представяна в Карлово, Пловдив, Стара Загора, Варна, Хисаря и Бургас.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: