Снимайте язовирите на България и участвайте във фотоконкурс!

12.01.2014 14:58

12.01.photo

Неправителствените сдружения „Аз обичам водата” и „Българска Асоциация по водите” организират национален фотоконкурс на тема „Язовирите на България”. Фотоконкурсът е част от инициативата „Международен Воден Мост”, която вече трета поредна година се осъществява по случай 22 март – Световния ден на водата. Темата на фотоконкурса цели да обедини фотографии от красивите българските язовири, пресъздаващи великолепни пейзажи през различните сезони, спомени, представи, моментни състояния с вода, уловени с обектива на фотографа и да събере и популяризира легенди и истории, свързани с проектирането, строителството и експлоатацията на язовирите, които си заслужава да не бъдат забравяни. Най-добрите фотографии ще бъдат номинирани от онлайн публиката и експертно жури и ще се включат в голяма градска изложба, която ще се организира в Националния музей „Земята и хората” от 17 до 23 март по случай Световния ден на водата.
Във фотоконкурса имат право да участват фотографии, пряко свързани с темата „Язовирите на България“. Всеки участник може да представи до 5 авторски фотографии – цветни и/или чернобели на стената на събитието във Facebook. Всяка фотография трябва да се публикува с посочени автор, заглавие и място, където е направена фотографията. Фотографиите могат да се придружават с кратък текст, разказващ интересна история за язовира. Всяка фотография трябва да притежава оригинал с високо качество за печат 50х70см, в случай, че бъде селектирана за фотоизложбата „Язовирите на България”.
Участниците трябва да се регистрират на http://waterbridge.info/фотоконкурс/, като посочат актуални данни за обратна връзка. Оригиналите на номинираните фотографии се изпращат на имейл: [email protected]. Крайният срок за участие е 24 февруари. Победителите във фотоконкурса „Язовирите на България” ще станат известни на 22 март – Световния ден на водата, на специална церемония по награждаването. Победителите ще се изберат с тайно гласуване на журито. Предвидени са първа, втора и трета награда на експертното жури, както и една специална награда на посетителите, която ще се определи от гласуване на място в Националния музей „Земята и хората”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: