Най-добрите млади фолклорни таланти на България си дадоха среща на сцената на НУИ

19.12.2013 22:18

19.12.nui1

Вторият от поредицата плевенски концерти, организирани от Министерството на културата, с участието на ученици, лауреати на национални и международни конкурси, класирани на първо място през 2013 г., се състоя тази вечер в НУИ „Панайот Пипков”. След като снощи публиката чу класическа музика от първенци в престижни надпревари, днес пред плевенчани пя и свири каймакът на младата смяна родни фолклорни изпълнители. Преди старта на концерта участниците в него получиха грамоти от името на министъра на културата, Петър Стоянович. Те им бяха връчени от експерта в Министерството, Румен Джуров, който им връчи и по един екземпляр от луксозното издание „Младите таланти на България”.

19.12.nui2
Концерта на сцената на зала „Божко Шойков” откриха възпитаничките на плевенското НУИ от квартет „Елика”, а след тях почитателите на фолклора чуха изпълнения на секстет тамбури от НУФИ „Филип Кутев” – Котел и тамбуриста Павлин Христов, кавалджията от НУИ ”Добрин Христов” – Варна Виктор Георгиев и възпитаника на същото училище Мартин Димитров – гайда. От училището в Котел на наша сцена се представиха още Росица Димитрова и Мартин Бергов – тамбура, както и кавалджията Петър Аркалиев, а от варненското чухме също Дамян Йорданов – кавал, Радослав Василев – гайда и певицата Дарина Йотова.

19.12.nui3
Освен вокалния квартет „Елика”, от плевенското музикално училище в концерта се включиха още гайдарят Христо Мидюров, певицата Христина Христова и танцовият ансамбъл при НУИ.

19.12.nui4

#тагове:

НАЙ-НОВИ: