Радикална промяна в структурата и начина на финансиране в „Културния календар на Община Плевен” предлагат съветници от всички политически партии

17.12.2013 14:01

Радикална промяна в структурата и начина на финансиране в „Културния календар на Община Плевен” предлагат съветници от всички политически партии. Предложението е подписано от 15 местни парламентаристи и адресирано до кмета на Община Плевен и председателя на Общинския съвет. Под него стоят подписите и на 7 от членовете на Постоянната комисия по „Култура, вероизповедание и младежки дейности”. Ето и неговия текст:

kultura
Във връзка с предстоящото обсъждане и приемане на Културния календар на Община Плевен за 2014 година правим следните предложения:
1. Преди разглеждане в комисиите на Общинския съвет да ни бъдат предоставени всички постъпили предложения от културни институти, организации, граждани, адресирани до Председателя на Общинския съвет и/или Кмета на Общината, касаещи Културния календар на Община Плевен за 2014 година.
2. Икономическа и стопанска аргументация на всяко постъпило и влязло в проекта за Културен календар за 2014 година предложение /план-сметка/.
3. За културните празници, фестивали и други събития с висока обществена значимост за Плевен и Общината, да се създаде конкурентен принцип за тяхното администриране и осъществяване. Това ще бъде първа стъпка към създаване на обществен фонд «Култура». Създаване с решение на Общинския съвет на Комисия за разглеждане и одобряване на постъпилите предложения.
– Празник на Плевен
– Лауреатски дни «Катя Попова»
– Летни музикални празници и други събития от подобен характер
4. Предвиждане на средства и включване в Културния календар на изграждането, след конкурс, на паметници на:
– Емил Димитров
– 4-та пехотна плевенска дивизия
5. Културните институти на смесено финансиране – от Държавата и от Община Плевен, да предоставят в края на всяка година пред Общината и Общинския съвет дейностни отчети, както и програмен план за събития и инициативи за Плевен и плевенчани, осигуряващи като данъкоплатци съществуването на тези институти.

9.12.2014г.
Плевен
Приложение: Списък на общинските съветници, подкрепили предложението

#тагове:

НАЙ-НОВИ: